Powrót do strony głównejWięcej danych kontaktowych

Obecny czas: 03 Wrz 2010

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Mały notebok do pracy
PostWysłany: 10 Maj 2009 

Dołączenie: 05 Maj 2009
Co sądzicie o modelu noteboka Asus Eee 1000HE-GOL006X?. Chciałbym go kupić ze względu na wagę i to ile wytrzymuje na baterii, tylko pytanie czy to dobry wybór. Jeżeli znacie inne małe noteboki takie, które wytrzymują do 5 godzin na baterii mieszczą się w przedziale cenowym do 2000 złotych to proszę o odpowiedź :)

Temat postu: Re: Mały notebok do pracy
PostWysłany: 11 Maj 2009 

Dołączenie: 24 Sty 2009
myśle że ten ci wystarczy, 1GB RAMu i Windows XP to bardzo dobre rozwiązanie - nie będzie spowalniał komputera, sieć bezprzewodowa w standardzie n. Są jeszcze HP Mini, ale ich praca na baterii wynosi ok. 4h. Jeśli cos bym mógł poradzić do zainstalowanie jakiegoś dobrego programu zarzdzającego energią, a netbook będzie trzymal jeszcze dlużej (np. ściemni obraz, bo staktować grafiki to nie ma po co) :)

Oba noteboki są podobne, ale mi podoba się bardziej ten asus :) Chodzi mi jedynie oto, aby wytrzymywał jak najdłużej na baterii i nadawał się do pracy w programach takich jak word. Oczywiście musi dać się z niego korzystać z internetu. Na razie planuję kupić model Asus Eee 1000HE-GOL006X. Z pewnością zaradzi moim wymaganiom i będzie idealny do pracy ;)

pablos02 napisał(a):
Oba noteboki są podobne, ale mi podoba się bardziej ten asus :) Chodzi mi jedynie oto, aby wytrzymywał jak najdłużej na baterii i nadawał się do pracy w programach takich jak word. Oczywiście musi dać się z niego korzystać z internetu. Na razie planuję kupić model Asus Eee 1000HE-GOL006X. Z pewnością zaradzi moim wymaganiom i będzie idealny do pracy ;)

do internetu czy worda nadaje się - ostatnio moja kuzynka kupiła właśnie któregoś z serii Eee 1000 i mozna spokojnie nie tylko surfowac na necie (spokojnie można otworzyć ok 20 zakladek czy to w Operze czy FF), czy pisać w wordzie/exclu, bez większych problemów odtwarza też filmy (oczywiście pliki AVI z pendrive'a bo netbook nie ma napędu). I naprawdę te 4,5-5h chodzi na baterii, także nie jest to żaden zabieg marketingowy :)

PostWysłany: 12 Maj 2009 

To dobrze :) Czasami będę oglądał na nim jakieś krótkie filmiki, które pomogą mi głównie w pracy np. poradniki itd. Kupię tego notebooka i zacznę na nim pracę. Myślę, że będę zadowolony z wyboru!

Dzięki i pozdrawiam.

PostWysłany: 19 Maj 2009 

Dołączenie: 19 Maj 2009
Polecam eeePC 901,bateria wytrzymuje do 8h , leciutki , poręczny.

PostWysłany: 20 Maj 2009 

Notebook eeePC 901 nie jest mi znany i wolę kupić coś pewnego u znanego producenta laptopów, aby nie wpaść w maliny. Już wybrałem model Asus Eee 1000HE-GOL006X i myślę, że będę z niego zadowolony. Niedługo będę go testował i zaczynał na nim pracę, a więc przypuszczam, że efekt będzie zadowalający.

Pozdrawiam.

PostWysłany: 24 Maj 2009 

gizmo napisał(a):
Polecam eeePC 901,bateria wytrzymuje do 8h , leciutki , poręczny.

tak, tylko jest mniej wydajny, i czasami tnie się podczas filmów - jest tylko do biura i neta, natomiast jeśli netbook ma być też do oglądania filmów, a więc musi być stosunkowo wydajny netbooki to tylko seria 1000

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość